Η ομάδα έργου
αποτελείται απο επιστήμονες, καλλιτέχνες, ερευνητές, εκπαιδευτές, παιδαγωγούς που εξειδικεύονται σε ζητήματα έμφυλης ισότητας,υποστηρικτές και εμψυχωτές ευάλωτων ομάδων (π.χ. μεταναστών, προσφύγων), ακτιβιστές κι ακτιβίστριες για την ισότητα των φύλων που έχουν αναγνωριστεί πανευρωπαϊκά.
δημιουργεί δράσεις με βασικό άξονα αισθητικής και ήθους τον ARTιβισμό (art-activism), που υποδηλώνει τη δυνατότητα της τέχνης ως πηγή ενός νέου ουμανισμού που γεννά υπεύθυνες κοινωνικές συμπεριφορές, λειτουργώντας ταυτόχρονα ως πεδίο έρευνας και καταγραφής.
Αγγελική Τουμπανάκη
Ιδρύτρια/Εμπνεύστρια - Υπεύθυνη Έργου
Διδακτόρισσα Μοριακής Ογκολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, βοκαλίστρια και ερευνήτρια.
Η Αγγελική Τουμπανάκη εξερευνά εννοιολογικά και βιωματικά τις δυνατότητες της ανθρώπινης φωνής μέσα από τον αυτοσχεδιασμό, την καλλιτεχνική έκφραση-δημιουργία, τη διδασκαλία και τη διεπιστημονική οδό. Είναι δημιουργός μιας σειράς World και Electronic Jazz μουσικών projects. Είναι μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας Φωνής «Voice Mentoring» για τη θεραπεία ασθενών με δυσφωνία. Διδάσκει το Μηχανισμό της Φωνής, jazz αυτοσχεδιασμό και διοργανώνει Φωνητικούς Κύκλους. Είναι μαέστρος της Ανοιχτής Ορχήστρας διευθύνει χορωδία στις Γυναικείες Φυλακές της Θήβας. Είναι μέλος του JSN - Jazz Solidarity Network, με στόχο την υποστήριξη της ελληνικής τζαζ και αυτοσχεδιαστικής σκηνής. Είναι μέλος της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών, και Πρέσβειρα της WHF | Women’s Health First. Βασικός της άξονας έμπνευσης και έκφρασης αποτελεί η βαθύτερη σχέση επιστήμης και τέχνης και η καλλιτεχνική δημιουργία με κοινωνικό αποτύπωμα πέρα από σύνορα και νόρμες. Το 2022 εμπνεύστηκε το FOR WOMEN | artivism project και το ταξίδι ξεκίνησε.
Μαριαλένα Βυζάκη
Νομικός -Σύμβουλος σε θέματα ισότητας των φύλων και βιώσιμης ανάπτυξης
Η Μαριαλένα Βυζάκη είναι δικηγόρος (μέλος Δ.Σ.Α.), απόφοιτος Νομικής Σχολής Αθηνών (2010), με τίτλο μεταπτυχιακών σπουδών στα ανθρώπινα δικαιώματα (MSc in Human Rights) από το London School of Economics.
Εξειδικεύεται σε ζητήματα έμφυλης ισότητας και οικονομικής ενδυνάμωσης των γυναικών από το 2010 έχοντας δουλέψει σε διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στο Ηνωμένο Βασίλειο και της ΗΠΑ.
Ως τεχνική σύμβουλος με έδρα την Αθήνα πλέον, παρέχει συμβουλευτικές υπηρεσίες σε ζητήματα ισότητας των φύλων και βιώσιμης ανάπτυξης από το 2020. Μεταξύ άλλων, έχει συνεργαστεί με την Παγκόσμια Τράπεζα (World Bank Group), την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων (EIB), την Ασιατική Τράπεζα Επενδύσεων (ΑΙΙΒ), το Πρόγραμμα Περιβάλλοντος του ΟΗΕ για τη Μεσόγειο (UNEP-MAP), το UNWomen και το 2Χ Global.
Νεφέλη Θεμελή
Υπεύθυνη Ανθρώπινου δυναμικού
Σύμβουλος - Παγκόσμιου Οργανισμού Κοριτσιών Οδηγών και Προσκόπων (WAGGGS).
Η Νεφέλη Θεμελή έχει πολυετή εμπειρία στο σχεδιασμό και την εφαρμογή προγραμμάτων για την προώθηση της ισότητας των φύλων, την ενδυνάμωση των νέων, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη, την εκπαίδευση για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Στην 17χρονη επαγγελματική της πορεία έχει αποκτήσει εμπειρία στη διαχείριση έργων και ανθρώπων, στην ανάπτυξη και διευκόλυνση συμμετοχικών διαδικασιών και εκπαιδευτικών προγραμμάτων, καθώς επίσης και στην παροχή υπηρεσιών κατάρτισης και ανάπτυξης στους τομείς των διεθνών οργανισμών (όπως το UNWOMEN), διεθνής ΜΚΟ (όπως Malala Fund) και επιχειρήσεων (όπως η Vodafone Greece). Έχει ζήσει κι εργαστεί σε πέντε χώρες (Ελλάδα, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο, Κολομβία, Μεξικό) προωθώντας ζητήματα έμφυλης ισότητας.
Βασιλένα Μητσιάδη
Υπεύθυνη Προγράμματος Φεστιβάλ
Μηχανολόγος – Μηχανικός, και πρώην Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας του Δήμου Τρικκαίων, Αντιπρόεδρος του Κέντρου Έρευνας Μουσείου Τσιτσάνη και Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.
Η Βασιλένα Μητσιάδη είναι απόφοιτος του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (2005), και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στη Διασφάλιση Ποιότητας (Quality Assurance) από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο. Το 2017 επελέγη από την Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα για να συμμετάσχει στο 18-ήμερο πρόγραμμα επιμόρφωσης “Change Makers: Women in Social and Political Sectors Leadership - A multi-regional project” μεταξύ 22 συμμετεχουσών από όλο τον κόσμο. Μεταξύ άλλων, έχει εργαστεί ως εκπαιδευτικός στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Η εκλογή της στην ΕυρωπαΪκή Πολιτική Επιτροπή Civitas, ενίσχυσε τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Gendered Landscape, που στόχο είχε τον σχεδιασμό πόλεων από την οπτική του φύλου, ενισχύοντας την ορατότητα των ζητημάτων έμφυλης ισότητας στην πόλη . Επίσης, είναι μέλος του Διοικητικού́ Συμβουλίου της Κινηματογραφικής Λέσχης Τρικάλων και μέλος της θεατρικής ομάδας του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων. Είναι θεατροπαιδαγωγός στο πρόγραμμα "Κι αν ήσουν εσύ;" της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση.
Άντα Τσαρέα
Υπεύθυνη Δράσεων Ενδυνάμωσης
Αναγνωρισμένη Ελληνίδα ακτιβίστρια από το Ευρωπαϊκό Ινστιτούτο για την Ισότητα των Φύλων (E.I.G.E). Είναι δασκάλα και ιδρυτικό μέλος της γυναικείας ομάδας αυτοάμυνας, αντιπρόεδρος του NIMERTIS ACTION ART.
Η Άντα Τσαρέα είναι βραβευμένη από την UNESCO Πειραιώς και Νήσων για την πολιτιστική και ακτιβιστική της δράση. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το τμήμα της Ισότητας Φύλων της ΟΥΝΕΣΚΟ Πειραιώς και Νήσων δίνοντας μαθήματα Γυναικείας Αυτοάμυνας.Επίσης, είναι ιδρυτικό μέλος του Εθνικού Παρατηρητηρίου για την Καταπολέμηση της Ανδρικής Βίας κατά των Γυναικών, μέλος του University Women of Europe, μέλος των γυναικείων οργανώσεων για το οικογενειακό δίκαιο και τη συνεπιμέλεια, μέλος της πρωτοβουλίας για τις γυναικοκτονίες. Το περιοδικό Elle την ανακήρυξε από τις πρώτες επιδραστικές ακτιβίστριες στα θέματα έμφυλης βίας, ενώ είναι συνεργάτιδα του UNWomen. Είναι Ιδρύτρια και Υπεύθυνη της «Γυναικείας Ομάδας Αυτοάμυνας» του Ιδρύματος Nimertis Action Art και παραδίδει μαθήματα αυτοάμυνας εθελοντικά με κάθε ευκαιρία. Συνεργάζεται με όλες τις Γυναικείες Οργανώσεις . Δίνει διαλέξεις για την Βία κατά των Γυναικών σε Σχολεία – Δήμους- Συλλόγους και δωρεάν μαθήματα Αυτοάμυνας σε Εφήβους Γυναίκες και Lgbtqi+κοινότητα. Συμμετέχει σε συνέδρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό που αφορούν την Βία και τις Κοινωνικοπολιτικές ανισότητες που αφορούν το γυναικείο φύλο.
Χριστίνα Κρίθαρη
Υπεύθυνη Εργαστηρίων και Παραστάσεων
Θεατρολόγος, σκηνοθέτιδα, θεατροπαιδαγωγός,
εμψυχώτρια ομάδων παιδιών και ενηλίκων σε ομάδες εφήβων, μελών κέντρων απεξάρτησης, προσφύγων.
Η Χριστίνα Κρίθαρη είναι θεατρολόγος, κατεύθυνσης Υποκριτικής και Σκηνοθεσίας, με σπουδές στο Τμήμα Θεατρικών σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και στο Charles de Gaulle Lille3 της Γαλλίας. Έχει συνεργαστεί με το Teatro della Limonaia στην οργάνωση παραγωγής Φεστιβάλ σύγχρονης δραματουργίας στην Φλωρεντία. Εργάζεται ως σκηνοθέτις με εξειδίκευση στο Εφαρμοσμένο Θέατρο, και ως εμψυχώτρια ομάδων παιδιών και ενηλίκων σε ομάδες εφήβων, μελών κέντρων απεξάρτησης, προσφύγων, εκπαιδευτικών και μαθητών στο πλαίσιο προγραμμάτων που αφορούν την διαφορετικότητα, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον ρατσισμό, τις έμφυλες διακρίσεις κ.α.
Έχει σκηνοθετήσει τις παραστάσεις Θεάτρου Φόρουμ «Η πολύχρωμη Μετανάστευση της Πεταλούδας» παραγωγής του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην εκπαίδευση και «Support_Hara» παραγωγής του Μικρού Βορρά. Έχει τελέσει μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, περιφερειακή διαχειρίστρια του προγράμματος "κι αν ήσουν εσύ;" της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και του Πανελληνίου Δικτύου για το Θέατρο στην εκπαίδευση και συντονίστρια του προγράμματος “Χωρίς Πατρόν” για τις έμφυλες διακρίσεις.
Μαρία Μπαρμπάτσαλου
Υπεύθυνη Ενημερωτικών και εκπαιδευτικών δράσεων
Νομικός, θεατρολόγος σκηνοθέτιδα και καλλιτεχνική υπεύθυνη του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Καρδίτσας Ρόδα, διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.
Η Μαρία Μπαρμπατσάλου είναι νομικός (πτυχίο Νομικής ΔΠΘ) με κύρια ενασχόληση την υποστήριξη ευάλωτων ομάδων (μεταναστών, προσφύγων) και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. Παράλληλα έχει σπουδάσει θέατρο (Τμήμα Θεάτρου ΑΠΘ) με μεταπτυχιακό τίτλο στο εκπαιδευτικό δράμα (Trinity College of Dublin). Υπήρξε εμψυχώτρια και σκηνοθέτης της Θεατρικής Ομάδας Μεταναστών Θεσσαλονίκης από την ίδρυση της (2000) εως και το 2008. Είναι ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική υπεύθυνη του Πολιτιστικού Εργαστηρίου Καρδίτσας Ρόδα ΚοινΣΕπ (έτος ίδρυσης 2014) και στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του έχει σχεδιάσει και υλοποιήσει προγράμματα εκπαιδευτικού δράματος απευθυνόμενα σε παιδιά, εφήβους και ενήλικες σε συνεργασία με σχολεία, τις παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Καρδίτσας, το Θεσσαλικό Θέατρο και άλλους φορείς. Ταυτόχρονα σκηνοθετεί την ομάδα ενηλίκων του εργαστηρίου και γράφει και διασκευάζει θεατρικά έργα. Την ενδιαφέρει η μνήμη και η ταυτότητα σε διάλογο με την κοινότητα και παρακολουθεί το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Δημόσια Ιστορία του ΕΑΠ
Παναγιώτης Λιαρόπουλος
Υπεύθυνος Έρευνας και Καταγραφής
Σκηνοθέτης, ερευνητής, δάσκαλος παραδοσιακών χορών.
Ο Παναγιώτης Λιαρόπουλος είναι απόφοιτος της δραματικής σχολής «Δήλος» και φοιτητής του Τμήματος Θεατρικών Σπουδών του ΕΚΠΑ. Έχει συνεργαστεί με τον σκηνοθέτη Αντώνη Γαλέο ως βοηθός του σε δυο παραστάσεις, ‘’Ηοmos ή Στην Ελλάδα όλοι’’ & ‘’Το χελιδόνι’’. Χαρακτηριστικό είναι το ενδιαφέρον του, η ενασχόληση και οι γνώσεις του για τις παραδόσεις, τα ήθη και τα έθιμα του ελλαδικού χώρου και όχι μόνο. Αυτό τον παρακίνησε στην συν υλοποίηση του προγράμματος ECHO III που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την ΜΚΟ Inter-Alia, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος Creative Europe. Μέσα από αυτή τη συνεργασία, παρουσίασε τον Φεβουάριο του 2023, στο θέατρο Μπέλλος, το πρώτο προσωπικό του σκηνοθετικό project “Δια μιάν ανάμνησιν”, εστιάζοντας στο θέμα: γάμος - το προξενιό στα Βαλκάνια- στο οποίο συμμετείχαν καλλιτέχνες από τις χώρες: Ελλάδα, Ρουμανία, Βουλγαρία και Αλβανία. Επιπλέον, έχει πάρει μέρος σε τέσσερα ευρωπαϊκά προγράμματα καλλιτεχνικού περιεχομένου, εκ των οποίων το ένα ήταν η συμμετοχή του ως χορευτής στην παράσταση ‘’Here and There’’ που παρουσιάστηκε στο Smoke Alley Theatre στο Δουβλίνο. Από το 2020 μέχρι και σήμερα, διδάσκει ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς στο Omikron3 (artspace).
Δημήτρης Μπέγιογλου
Υπεύθυνος Εργαστηρίων σε Κοινωνικές δομές
Κλινικός ψυχολόγος, ηθοποιός, μουσικός και τραγουδοποιός. Εκπαιδευτής θεάτρου Playback στην Ελλάδα και αναγνωρισμένος διεθνώς από το Center for Playback Theatre, New York, (CPT) ,και το International Playback Theatre Network,( IPTN, Representantive of Greece and Italy).
Ο Δημήτρης Μπέγιογλου είναι κλινικός ψυχολόγος, ηθοποιός, μουσικός και τραγουδοποιός. Είναι ένας από τους δύο μόνο πιστοποιημένους εκπαιδευτές θεάτρου Playback στην Ελλάδα και αναγνωρισμένος διεθνώς από το Center for Playback Theatre, New York, (CPT) ,και το International Playback Theatre Network,( IPTN, Representantive of Greece and Italy).
Σπούδασε στην Αθήνα, το Παρίσι και το Ταλίν. Είναι ιδρυτής του Κέντρου Αποχής και Επαναβίωσης (ειδικότητα στις εξαρτήσεις) και συνιδρυτής της Ελληνικής Σχολής θεάτρου Πλέημπακ (ΕΣΘΠ) στην Αθήνα. Μέσα από την εμπειρία 25 ετών στην ψυχοθεραπεία, το θέατρο, την μουσική και τις εκπαιδεύσεις στην Ελλάδα και σε δεκάδες χώρες του εξωτερικού, βοηθά τις ιστορίες να αφήνουν τα ίχνη τους και τις φωνές να ακούγονται δυνατότερα.
Τσαμπίκα Κωτούλα
Υπεύθυνη Παραγωγής
Υπεύθυνη οργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής Πολιτισιτκων εκδηλώσεων
Η Τσαμπίκα Κωτούλα ζει και εργάζεται στην Αθήνα. Είναι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών στο Δίκαιο Τέχνης & Διαχείριση Τεχνών και Μουσειολογία, καθώς και πτυχίο στα Οικονομικά. Αυτή τη στιγμή εργάζεται ως υπεύθυνη οργάνωσης και εκτέλεσης παραγωγής εκδηλώσεων για την «2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης», διαχειριζόμενη με επιτυχία πάνω από 200 έργα ετησίως. Στο παρελθόν έχει εργαστεί ως Assistant Manager στο SYMPOSION Cultural Center, Head Project Manager για το Reworks Agora καθώς και ως Βοηθός Παραγωγής για το Φεστιβάλ των ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ στη Θεσσαλονίκη. Οι σπουδές και η επαγγελματική της εμπειρία έως τώρα, έχουν αναπτύξει την τεχνογνωσία της στον συντονισμό, την ανάπτυξη συνεργασιών και τη σαφή και εύρυθμη επικοινωνία με διάφορους επαγγελματίες του χώρου, τόσο με καλλιτέχνες (από την Ελλάδα και το εξωτερικό), καθώς και με όλο το φάσμα των συντελεστών που εργάζονται για την υλοποίηση πολιτιστικών έργων.
Η ιστορία της Τσαμπίκας χαρακτηρίζεται από το πάθος της για επιτυχημένες συνεργασίες και την πίστη της στην αξία του να φέρνει κοντά τους ανθρώπους και να προωθεί ζωντανά καλλιτεχνικά έργα με διαρκές αποτύπωμα και ισχυρό αντίκτυπο.
Θέκλα Γαΐτη
Υπέυθυνη Παράλληλων Δράσεων
Ηθοποιός, παραγωγός, ερευνήτρια, ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Εxperimenta και συνιδρύτρια του Artivism Production.
Η Θέκλα Γαΐτη είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής Βεάκη, του Εθνικού Ωδείου Αθηνών (τμήμα σύγχρονου τραγουδιού), του DUENDE School of Ensemble Physical Theatre, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει ολοκληρώσει τις σπουδές της στο επίπεδο Ι της θεραπευτικής τεχνικής αναπνοών Breathwork: Pure Awareness. Από το 2017 διδάσκει την τεχνική Self-With-Others στα ετήσια διεθνή residencies της κολλεκτίβας καλλιτεχνών DUENDE σε καλλιτέχνες παραστατικών τεχνών από όλο τον κόσμο, διοργανώνει και διδάσκει τα ετήσια προγράμματα εκπαίδευσης DUENDE School of Ensemble Physical Theatre με τις συνεργάτιδές της. Στα πλαίσια της μεταπτυχιακής της φοίτησης δίδαξε στο τμήμα Θεατρικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ως υπότροφος του προγράμματος ενισχυτικής διδασκαλίας. Τα τελευταία χρόνια εστιάζει την εργασία της στην performance σε έργα εννοιολογικής φωτογραφίας, ανακαλύπτει και εξερευνά το μεταδραματικό θέατρο και το καλοκαίρι του 2022 συνθέτει τη solo performance “μεταδραματικό” ως πρακτική εφαρμογή της έρευνάς της. Είναι ιδρυτικό μέλος της καλλιτεχνικής εταιρείας Εxperimenta, διοργανώνει θεατρικές παραγωγές και εκπαιδευτικά σεμινάρια με έδρα της την Εxperimenta Αrea.
Σοφία Καραγκιαούρη
Συντονίστρια ομάδων Εθελοντισμού
Εκπαιδευτικός, συντονίστρια ομάδων εθελοντών, εκπαιδεύτρια ενήλικων στελεχών του ΣΕΠ
Η Σοφία Καραγκιαούρη είναι εκπαιδευτικός, απόφοιτος Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Πατρών (1999). Εργάζεται τα τελευταία 23 χρόνια στη δημόσια εκπαίδευση. Έχει επιμόρφωση και εμπειρία στη διδασκαλία της ελληνικής ως ξένη γλώσσα. Από τα παιδικά της χρόνια είναι ενεργό μέλος του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (ΣΕΠ) και συνεχίζει μέχρι σήμερα ως ενήλικο στέλεχος, πλέον, να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της. Έχει υπάρξει πολλάκις υπεύθυνη για την οργάνωση και τη διεξαγωγή πολυήμερων προσκοπικών δραστηριοτήτων α) πολιτιστικού χαρακτήρα και β) επαφής με το φυσικό περιβάλλον, οι οποίες απευθύνονται σε έφηβους και έφηβες προσκόπους. Σε αυτό το πλαίσιο έχει χρειαστεί να συντονίσει και να διαχειριστεί πολυάριθμες και πολυποίκιλες ομάδες εθελοντών, δημιουργώντας κάθε φορά τις απαραίτητες συνθήκες για να υλοποιηθεί η αρχική ιδέα και να εξυπηρετηθεί ο σκοπός της, που είναι πάντα η υποστήριξη των νέων ανθρώπων. Επίσης, ασχολείται με την εκπαίδευση των ενήλικων στελεχών του ΣΕΠ από το 2007 έως σήμερα.
Apply Today
This is a Paragraph. Click on "Edit Text" or double click on the text box to start editing the content.
123-456-7890